Skip to main content

Ulykkesforsikring ved arbejdsskade – billig ulykkesforsikring

Ulykkesforsikring ved arbejdsskade – gode råd og vejledning om ulykkesforsikring ved arbejdsskade

Har du pådraget dig en arbejdsskade så undersøg spørgsmål omkring ulykkesforsikring ved arbejdsskade. En ulykkesforsikring ved arbejdsskade sørger for, at behandlingsudgifter er dækket for dig

Har du været uheldig og pådraget dig en erhvervsskade, så husk at undersøge forhold med hensyn til ulykkesforsikring og arbejdsskade. En ulykkesforsikring ved arbejdsskade sikrer her, at du kan få dine udgifter dækket til behandlingen af din arbejdsskade.

Ulykkesforsikringer

Ulykkesforsikringer er nogle af de mest almindelige danske forsikringer. En ulykkesforsikring er her sat i verden til at dække de omkostninger, som skulle opstå i forbindelse med en personskade. En ulykkesforsikring vil dække stort set alle ulykker uanset, hvad årsagen til skaden så end måtte have været. Dog vil der være visse begrænsninger, hvis skaden er sket, fordi at man har udsat sig selv for unødvendig fare – fx ved at bokse, dyrke faldskærmsudspring eller køre på motorcykel.

En ulykkesforsikring dækker kun fysiske skader. Således vil din ulykkesforsikring ikke dække eventuelle materielle skader, hvis din bil fx er blevet beskadiget ved at køre i grøften.

Erhvervsevnetab gennem arbejde

Mht. ulykkesforsikring og arbejdsskade så er det først og fremmest vigtigt at definere, hvad en arbejdsskade er. En arbejdsskade er her en skade eller sygdom, som er opstået på grund af længere tids påvirkning af for eksempel et dårligt arbejdsmiljø og dårlige arbejdsforhold.

Derudover så er en arbejdsskade også skader, som måtte være opstået pludseligt i forbindelse med udøvelsen af ens profession. Således kan en arbejdsskade både opstå ved, at en stilladsarbejder falder ned fra et ikke-godkendt stillads, og ved at en kontorarbejder får smerter i ryg og skuldre pga. mange år i en kontorstor foran en computerskærm.

Dog må det her også understreges, at det ikke er alle erhvervssygdomme, der er anerkendt som sådan. Dette betyder også, at så frem du har pådraget dig en ikke-godkendt erhvervssygdom, så skal du først søge om anerkendelse af denne slags sygdom eller skade i Erhvervssygdomsudvalget, før du kan modtage nogen erstatning.

Arbejdsskadeforsikring

Mht. ulykkesforsikring og arbejdsskade så er det vigtigt at understrege, at ansatte i mange tilfælde vil være dækket af deres virksomheds arbejdsskadeforsikring. En arbejdsskadeforsikring er lovpligtig, og alle arbejdsgivere skal sørge for at have en sådan for deres medarbejdere.

Anmeld skaden til dit forsikringsselskab

Slutteligt mht. ulykkesforsikring og arbejdsskade, så er det også vigtigt, at du udover at søge erstatning hos din arbejdsgivers arbejdsskadeforsikring også husker at anmelde skaden til din egen private ulykkesforsikring. En ulykkesforsikring ved arbejdsskade kan her sideløbende med din arbejdsplads´ arbejdsskadeforsikring dække visse af dine erstatningskrav

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *