Skip to main content

Ulykkesforsikring erstatning – gode råd – billig ulykkesforsikring

Ulykkesforsikring erstatning – lær mere om erstatningsomfang med ulykkesforsikringer

Vil du have en ulykkesforsikring så få også mere at vide om ulykkesforsikring og erstatning. Ulykkesforsikring og erstatninger afhænger her af, hvor alvorlig skaden er, og hvor høj forsikringssummen er

Overvejer du at købe en ulykkesforsikring, så bør du naturligvis også undersøge forhold med hensyn til ulykkesforsikring og erstatning. Ulykkesforsikring og erstatning afhænger her af, hvor meget du er forsikret for, og hvor høj méngraden er.

Hvad er en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring er en af de mest populære og almindelige forsikringer i Danmark. Som navnet antyder så er en ulykkesforsikring en forsikring, der tilbyder erstatning ved en ulykke.

Ulykkesforsikringer dækker meget bredt og vil kunne tilbyde erstatninger ved en lang række ulykker. Således vil din ulykkesforsikring træde til og dække dig, uanset om du er kørt galt i din bil, styrket på din cykel eller faldet ned af din trappe.

En anden fordel ved en ulykkesforsikring er her, at den ikke blot dækker den umiddelbare behandling, hvis du for eksempel er faldet ned af en trappe og har brækket en arm eller et kraveben. Udover den umiddelbare behandling så vil en ulykkesforsikring også dække en eventuel genoptræning såvel som behandlinger hos fysioterapeut og kiropraktor.

Ulykkesforsikring og erstatning

Mht. ulykkesforsikring og erstatning så er der forskellige ting, som man som forsikringstager skal holde øje med. Forsikringsselskaber vil her typisk følge Arbejdsskadestyrelsens méntabel, når méngraden skal fastsættes efter en ulykke. Er forsikringssummen for eksempel på en million kroner, så vil en méngrad på 25 procent udløse en erstatning på en kvart million kroner.

Dobbelterstatning

Et særligt forhold i forbindelse med en ulykkesforsikring er en såkaldt dobbelterstatning. En dobbelterstatning vil her blive tilbudt, så frem at man får varige mén på 30 procent eller derudover. Dette betyder, at du vil være ekstra gode dækket ind økonomisk, jo værre ulykken er.

Dog skal man være opmærksom på, at de fleste forsikringsselskaber begynder at gradvist nedskrive dobbelterstatningen fra man fylder 57 år og opefter.

Méngrad

Når méngraden er mindst 5 eller 11 procent, så vælger man selv, om ens ulykkeforsikring skal dække eller ej. I denne sammenhæng skal man være opmærksom på, at nogle skader – såsom fx vridskader – har en méngrad på under 11 procent og derfor kun er omfattet af ens forsikring, hvis man vælger en fem procent méngrad.

For mere information om ulykkesforsikring og erstatning så kontakt nogle af de mange danske forsikringsselskaber, der sælger ulykkesforsikringer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *