Skip to main content
livsforsikring

Familieforsikring betingelser – gode råd – billig familieforsikring

Familieforsikring betingelser – information om købsbetingelser ved familieforsikringer

Ønsker du en familieforsikring så få mere at vide om familieforsikring betingelser. Familieforsikring betingelser er vigtige og afgør, om du kan få udbetalt erstatning eller ej.

Overvejer du at tegne en familieforsikring, så lær mere omkring familieforsikring og betingelser. Familieforsikringer er i denne sammenhæng ikke omfattet af nogle særlige danske lovkrav eller lovgivning. Dog vil dit forsikringsselskab altid specificere nøjagtige regler og betingelser for, hvornår du er berettiget til at modtage erstatning.

Hvem dækker din familieforsikring?

Det første relevante forhold med hensyn til familieforsikring betingelser er, hvem der er dækket af din forsikring. Den almindelige regel er i denne forbindelse, at din familieforsikring dækker forsikringstageren selv såvel som alle de familiemedlemmer, der bor i hjemmet. Dette gælder ikke kun biologiske børn, men også plejebørn.

Med hensyn til udeboende børn så er de også en del af ens familieforsikring. Dette kræver dog, at de endnu ikke er fyldt 21. Derudover skal de også bo alene, ligesom at de ikke må have deres egne børn. Hvis nogle af disse betingelser ikke er opfyldt, så skal børnene selv ud og tegne deres egen familieforsikring.

Hvor dækker din familieforsikring?

Det andet relevant spørgsmål mht. familieforsikring og betingelser er, hvor din familieforsikring dækker. I denne sammenhæng vil din familieforsikring naturligvis dække dig, når du opholder dig på din egen ejendom.

Derudover dækker familieforsikringen også dit indbo, når du er ude på rejser i og udenfor Danmarks grænser. Hvis du skulle miste nogle af dine medbragte ejendele, så er det dog også et krav, at du kan dokumentere det over for dit forsikringsselskab. Dette vil typisk ske vha. en kvittering fra det lokale politi.

Hvad dækker din familieforsikring?

Endelig så er det også mht. familieforsikring og betingelser værd at diskutere, hvad din forsikring dækker. Din indboforsikring vil i denne sammenhæng dække det meste af dit indbo. Dog er der særlige regler omkring kontanter, smykker, ædelstene og cykler. Derudover er elektronisk udstyr som regel heller ikke en del af din familieforsikring, men skal forsikres separat.

Udover en indboforsikring så vil din familieforsikring typisk også have en ansvarsforsikring. Derudover vil den også have en rejseforsikring, som dækker i op til 3-6 måneder i forbindelse med udlandsrejser.

For mere information omkring familieforsikring og betingelser så tag kontakt til nogle af de mange danske forsikringsselskaber, som sælger familieforsikringer. Derudover kan du også finde fyldig information omkring forsikringsbetingelser på selskabernes hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *