Skip to main content
glas og kumme

Uheld og indboforsikring – Gode råd – Billig indboforsikring

Uheld og indboforsikring – vær godt forsikret hvis uheldet er ude

Når man tegner indboforsikring, så skal man også overveje dækning mht. uheld og indboforsikring. Normalt så dækker indboforsikringen ikke uheld, som skal dækkes via tilvalgsforsikringer.

Et af de altid relevante spørgsmål, når man skal tegne nye forsikringer, er med hensyn til uheld og indboforsikring. Uheld vil i de fleste tilfælde ikke være dækket af din indboforsikring og er i stedet for noget, som du kan overveje at tegne en separat forsikring for.

Uheld og indboforsikring

Mht. uheld og indboforsikring så er det vigtigt at huske på, at din indboforsikring som regel ikke dækker pludseligt opståede skader, som du selv er skyld i. Skulle du for eksempel være så uheldig at sætte dig oven på og ødelægge dine briller, så er det ikke noget, som din indboforsikring vil dække.

Din indboforsikring er i denne sammenhæng fortrinsvis en forsikring, der dækker skader, som du ikke har noget ansvar for overfor. Skulle du således få skader eller miste ejendele ved brand, tyveri, røveri eller dårligt vejr, så er det alt sammen noget, som din indboforsikring vil dække for dig – netop fordi at disse forhold ikke er noget, som du kan drages til ansvar over for.

Tilvalgsforsikringer

Løsningen mht. uheld og indboforsikring vil således som regel ikke findes gennem din indboforsikring, men ved hjælp af en række tilvalgsforsikringer. Disse tilvalgsforsikringer er relativt billige og tilbyder dækning, hvis du ved et uheld skulle komme til at forårsage skade på nogle af dine ting.

En af de typiske tilvalgsforsikringer i denne sammenhæng er en forsikring, som dækker såkaldt ”pludselig skade”. Denne forsikring dækker dig ind, hvis du skulle komme ud for et uheld, som skader dine ejendele fra det ene øjeblik til det andet.

Derudover så ser man også tit danskere tegne en forsikring for elektronikskader, som heller ikke er inkluderet i indboforsikringen. Denne forsikring dækker for eksempel, hvis du spilder vand ud over computeren eller taber din telefon, mobil eller smartphone på jorden eller i toilettet.

Mere information om uheld og indboforsikring

For mere information omkring uheld, indboforsikring og diverse tilvalgsforsikringer så tag kontakt til nogle af de mange danske forsikringsselskaber, som sælger indboforsikringer. Her kan du høre mere om din indboforsikrings dækningsgrad og hvilke tilvalgsforsikringer, som det kunne være interessant at investere i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *