Skip to main content
glas og kumme

Indboforsikring i bofællesskab – Gode råd – Billig indboforsikring

Indboforsikring i bofællesskab – tegn en billig indboforsikring til bofællesskab

Har du et værelse i et bofællesskab så undersøg mulighederne for en indboforsikring i bofællesskab. En indboforsikring i bofællesskab dækker indbo på værelserne og evt. også jeres fællesområder.

Bor du i et kollektiv eller bofællesskab, så bør du også undersøge forhold med hensyn til indboforsikring. Indboforsikring i bofællesskab skiller sig lidt ud fra andre forsikringsformer, og det kan derfor også være sværere at finde et godt tilbud. Derfor bør du også have lidt mere tålmodighed og bero dig på at skulle lave en grundigere research i din jagt på en god, men også økonomisk overkommelig indboforsikring i bofællesskab.

Indboforsikring i bofællesskab er dyrere

En indboforsikring i bofællesskab er typisk dyrere end almindelige indboforsikringer. Årsagen til dette er, at en indboforsikring i bofællesskab medfører en markant større risiko for forsikringsselskaberne. Medlemmerme af et bofællessab er typisk ikke i familie med hinanden, og der vil være mange besøgende, som kommer og går.

Disse årsager betyder, at der er en større risiko for, at indboet bliver beskadiget eller stjålet, hvilket forsikringsselskaber dækker sig ind over for vha. en højere forsikringspræmie. Derudover kan man endda også komme ud for, at forsikringsselskabet slet ikke ønsker at tilbyde indboforsikringer til bofællesskaber. Dette betyder samtidig, at man som oftest må væbne sig med tålmodighed, når man er på jagt efter gode tilbud på forsikring af et bofællesskab.

Parvis indboforsikring

En metode til at komme uden om ovenstående problemstilling er at indgå parvise indboforsikringer. En parvis indboforsikring vil i denne sammenhæng dække to personer ud af bofællesskabets samlede beboerstand. Dette kan for eksempel være en løsning, hvor 3 parvise indboforsikringer kan dække et bofællesskab med for eksempel 6 beboere.

Dog skal du med denne forsikringsform være klar over, at den i de fleste tilfælde kun vil dække indboet på disse beboeres værelser og ikke i fællesområderne. Løsningen på dette kan enten være at tegne en tilvalgsforsikring eller at sørge for, at så få værdier opholder sig i fællesrummene

Få et godt tilbud

Som de ovenstående afsnit viste, så er der en del udfordrende omstændigheder forbundet med indboforsikringer i bofællesskaber.

Dette betyder samtidig, at du må bruge lidt ekstra tid og ressourcer på at scanne det danske forsikringsmarked. Denne slags forsikringer er som regel ikke helt billige, og ikke alle forsikringsselskaber tilbyder dem. Dog burde du med en ihærdig afsøgning alligevel være i stand til at finde gode tilbud til fornuftige og rimelig priser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *