Skip to main content

Nyværdi eller afskrivning

Hvorfor tegne en forsikring?

Vi forsikrer os, så vi kan få erstatning, hvis noget går galt. Får vi stjålet vores bil eller brænder boligen ned, så er det de færreste, der selv kan erstatte det. Derfor tegner vi forsikring. Så er vi sikret i fremtiden, hvis der sker uheld.

Regler og betingelser for forsikring

Men vi er ikke altid helt indforstået med reglerne og betingelserne for erstatning. Mange tror nemlig, at vores ting, bolig, bil og andet bliver erstattet til præcis det samme og til præcis det samme beløb, som vi gav for det. Men sådan er reglerne desværre ikke. Og derfor er det godt at kende begreberne nyværdi og afskrivning, for så får man ikke en grim overraskelse, hvis uheldet har været ude.

Det kan dog være svært at gennemskue, hvor meget du vil få i erstatning, når du melder en skade og søger erstatning. Derfor har vi forsøgt at forklare det for dig.

Afskrivning i forhold til alder

Brænder dit hus ned, så søger du erstatning, så du kan bygge et nyt eller måske købe et andet hus. Når forsikringsselskabet skal vurdere erstatningen, så vurderer de, hvad det vil koste at bygge et hus med samme byggemåder og indkøb af samme hårde hvidevarer. Men samtidig benytter forsikringsselskaberne sig af afskrivningsmodeller. De vurderer altså, hvor meget erstatning du får ud fra, efter hvor lang tid du har haft produktet eller haft huset. Skal du have erstattet et hus fra 1986, så får du ikke hvad der svarer til at bygge et splinternyt hus anno 2014, men derimod afskriver forsikringsselskabet en vis procentdel alt efter, hvor gammelt huset er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *