Skip to main content
svindel

Unge har ingen forsikringssamvittighed – Svindel med forsikring

Svindel med forsikringen

Der svindles med forsikringen – og særlig blandt de unge. Det viser en ny undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Alm. Brand.

Mange danskere har en lidt forkvaklet holdning til forsikringsselskaber. Det er som om, at nogen mener, at de er deres gode ret til at justere eller pynte lidt på sandheden, når det kommer til forsikringsanmeldelser.

Nogle føler sig måske berettiget til det, da det jo er dem selv, der har betalt til selskabet. Men sandheden er, at en lille løgn hurtig kan blive en dyr affære for de andre kunder. Svindlen kan koste forsikringsselskaber dyrt, og det er kunderne, der i sidste ende skal betale regningen. De falske eller overdrevne skadesanmeldelser kan betyde, at forsikringsselskaberne er nødt til at hæve præmierne. Og det koster altså kunderne i sidste ende. Og det er særligt de unge, der mener, at det er okay at stikke forsikringsselskabet en hvid løgn.

Lyver om låst cykel

I undersøgelsen er danskerne blevet spurgt, om det er i orden at sige til forsikringsselskabet, at en stjålet cykel var låst, selv om den reelt ikke var det. Blandt de 18-29 årige mener hver fjerde, at det er i orden.

Samtidig fortæller mere end hver sjette, at det er ‘sandsynligt’ eller ‘meget sandsynligt’, at de ville overdrive omfanget af en skade til forsikringsselskabet.

Moralen på forsikringsområdet kunne altså sagtens være højere hos den unge aldersgruppe. Til Metroxpress siger underdirektør hos Forsikring og Pension Hans Reymann-Carlsen.

Strafferammen for denne type svindel er op til halvandet års fængsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *