Skip to main content

Vurder din skadesrisiko og pres dit selskab

Betal ikke for meget for forsikringen

En undersøgelse viser, at danskerne er dårlige til at vurdere deres risiko for skader. Det betyder, at vi enten overforsikrer os eller betaler for meget for forsikringen. Det kan være svært at se ind i fremtiden. Hvis vi kunne, ville meget være meget nemmere. Men omvendt ville det nok også være en helt del sværere at tegne en forsikring, hvis forsikringsselskabet vidste, at du vil få stjålet din bil tre gange om året.

Når vi forsikringer os, så forsikrer hvis os, fordi vi gerne vil sikre os, hvis uheldet skulle være ude. Omvendt forsikrer selskabet os uden fra, hvor stor de vurderer din risiko for skader er. Og det kan være svært at gennemskue, hvordan forsikringsselskaberne vurder dig som kunde. Og derfor kan det også være svært for dig selv at vurdere, hvor meget forsikring du har brug for.

Særligt unge og storbyboere er i risiko

Det er særligt de unge, de unge mandlige bilister samt storbyboerne, der skal betale mere i forsikring. Deres livsstil og miljø bliver nemlig vurderet til at være mere risikofyldt end eksempelvis en mand på 40 år i en mindre by. Det kan blandt skyldes manglende erfaring, mindre ansvarsfølelse, større risiko for kriminalitet og hærværk. Derfor ender disse ofte med at skulle betale mere end andre.

Pres dit selskab

Men inden du takker ja til forsikringsselskabet, så sørg for at undersøge dine muligheder. Måske vil andre forsikringsselskaber vurdere, at du udgør en mindre risiko for skader, og så kan du få en billigere forsikring. Du bør nemlig også selv vurdere din skadesrisiko og ikke bare lade forsikringsselskabet stemple dig på forhånd. Så sørg for at indhente flere tilbud på din forsikring.

På findforsikring.dk kan du indhente forsikringstilbud fra 3 forsikringsselskaber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *