Skip to main content

Dronen kan blive årets dyreste julegave

Droner har været populære blandt hobbyfotografer, store børn og barnlige sjæle de seneste år. Men selvom du i dag kan købe en drone for nogle hundrede kroner, kan den hurtigt komme til at koste dig en formue.

Hvis du påfører et andet menneske skader med din drone, kan det i værste tilfælde ende med en erstatningssag i millionklassen. Og har du ikke en droneforsikring, risikerer du selv at skulle betale.

Mange forsikringsselskaber undtager nemlig droner i deres ansvarsforsikringer. Det betyder, at selskabet ikke nødvendigvis dækker skader, du laver med din drone.

Ikke lovpligtigt – men en rigtig god ide

Det er ikke lovpligtigt for private at tegne en droneforsikring, men det er en rigtig god ide at overveje, inden du begiver dig ud på din første flyvetur.

For selvom droner virker små og harmløse, kan de gøre stor skade. Hvis uheldet er ude, kan de forårsage alvorlige kvæstelser på mennesker eller ødelægge andres ting. Det vil ende med et erstatningskrav, som enten du eller dit forsikringsselskab skal betale.

Så hvis du vil være sikker på at undgå et stort erstatningskrav, skal du tegne en droneforsikring og altid flyve efter reglerne.