Skip to main content
Skade efter orkan

Bodil og Allan giver travlhed hos forsikringsselskaberne

Bodil og Allan

Det var et dyrt besøg, da Danmark i efteråret blev ramt af stormene Bodil og Allan.  Begge storme medførte næsten erstatning for 4,2 milliarder kroner hos forsikringsselskaberne. Allan alene resulterede i 145.666 skader på bygninger og løsøre. Men stormen Bodil førte til 95.560 skader med erstatning fra forsikringsselskaberne.

Stormflod efter Bodil

Bodil blev defineret som en stormflod og ramte landet torsdag d 5 december 2103 og var isoleret set den fjerdedyreste storm med 1,6 milliarder kroner i erstatning udbetalinger. Bodil blev defineret som stormflod og hører derfor under den statslige ordning, Stormrådet. Det betyder, at forsikringsbranchen ikke har opgørelser for omfanget af erstatninger og antal skader og henviser derfor direkte til Stormrådet for alle opgørelser.

Allan kostede forsikringsselskaberne dyrt

Allan var en efterårsstorm og ramte landet den 28 oktober 2013 og er den tredjedyreste storm i 58 pr. Allan medførte erstatninger fra forsikringsselskaberne på 2,6 milliarder kroner i erstatningsudbetaling. Mens Allan var kort og kraftig var Bodil mindre kraftig men længerevarende.  Og hos Forsikring og Pension forklarer man den ekstra ventetid travlhed hos forsikrigsselskaberne.

“Med to store storme og en voldsom stormflod inden for kun fem uger har alle forsikringsselskaber været under ekstraordinært hårdt pres for at taksere skader og behandle et stærkt stigende antal anmeldelser på forholdsvis kort tid. Det er en forklaring på, at mange stormflodsramte husejere har måttet opleve ekstraordinær ventetid på taksering af skaderne, som selskaberne jo administrerer på vegne af det statlige Stormråd. Derfor belaster erstatningsudbetalingerne ikke selskabernes regnskaber”

Sådan siger underdir. Torben Weiss Garne, Forsikring & Pension og tilføjer, at takseringen ved denne stormflod dog er gået væsentlig hurtigere end ved stormfloden i 2006.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *