Skip to main content

13 måder at miste din mobil – sådan dækker forsikringen din ødelagte telefon

Danskere mister og ødelægger tusindvis af mobiltelefoner hvert år. Men der er stor forskel på, hvordan du er stillet afhængig af, hvordan din telefon tog sig af dage. Det viser en gennemgang, Findforsikring.dk har lavet.

Kun fire ud af 13 scenarier er dækket af din indboforsikrings standarddækning. Derfor bør uheldige og klodsede mobilejere overveje at købe en udvidet ’pludselig skade’- og elektronikdækning til deres indboforsikring. Med de tilvalg dækker forsikringen nemlig ni ud af 13 scenarier.

“Sammenligninger har vist, at forskellen på indboforsikringer er relativt lille fra selskab til selskab. Men priserne svinger meget – især når man køber tilvalgsdækninger. Så det gælder om at finde den billigste forsikring, der dækker ens behov,” siger Kasper Kjems, der er marketing manager i Findforsikring.dk.

Tag ikke telefonen med i bad

Det er altid en vurderingssag fra forsikringsselskabet om en skade er omfattet af forsikringen eller ej. Men generelt dækker forsikringer kun pludselige skader. Så hvis telefonen går i stykker over tid, er skaden ikke dækket af indboforsikringen.

Forsikringen dækker heller ikke, hvis du har lavet skaden med vilje eller handlet uforsvarligt. Så hvis du har telefonen med i bad, og den bliver ødelagt, så dækker forsikringen ikke.

Sådan er du stillet, hvis der sker noget med din telefon:

Telefonen holder op med at virke
Hvis din mobil har en fabrikationsfejl, der viser sig inden for de første to år, hører det under reklamationsretten, og du skal henvende dig i butikken.
– Indboforsikringen dækker ikke!

Du taber telefonen
Indboforsikringen dækker ikke, hvis du taber telefonen på gulvet, gaden eller i toilettet. Kun hvis du har en udvidet ’pludselig skade’- eller elektronikdækning, får du erstatning.
– Indboforsikringen dækker ikke!

Du vælter et glas vand ud over mobilen
Indboforsikringen dækker ikke, hvis du spilder vand, kaffe eller cola i mobilen. Kun hvis du har en udvidet ’pludselig skade’- eller elektronikdækning, får du erstatning.
– Indboforsikringen dækker ikke!

Dit barn ødelægger mobilen
Indboforsikringen omfatter alle i husstanden. Men hvis dit barn ødelægger telefonen ved et uheld, får du kun erstatning, hvis du har en udvidet ’pludselig skade’-dækning på din indboforsikring.
– Indboforsikringen dækker ikke!

Dit kæledyr ødelægger telefonen
Indboforsikringen dækker ikke, hvis din hund eller kat vælter telefonen på gulvet. Flere selskaber undtager skader lavet af husdyr i indboforsikringen, og dyreansvarsforsikringer dækker kun skader på andres ting. Du kan altså ikke forsikre dig mod klodsede kæledyr.
– Indboforsikringen dækker ikke!

Din ven ødelægger mobilen
Hvis din ven er uopmærksom og kommer til at ødelægge din telefon, får du kun erstatning, hvis du har en udvidet ’pludselig skade’-dækning på din indboforsikring. Hvis du ikke har det, vil vennens ansvarsforsikring muligvis dække.
– Indboforsikringen dækker ikke!

Telefonen bliver stjålet
Hvis din telefon bliver stjålet fra din lomme, taske eller bordet, du sidder ved, så dækker indboforsikringen. Det samme gælder, hvis du har indbrud i dit hus eller lejlighed.
– Indboforsikringen dækker!

Du glemmer telefonen
Hvis telefonen forsvinder, fordi du har efterladt den uden opsyn, vil forsikringsselskabet vurdere det som ’grov uagtsomhed’, og så dækker indboforsikringen ikke.
– Indboforsikringen dækker ikke!

Mobilen bliver udsat for kulde
Går telefonen kold på en skiferie, kan der være tale om en funktionsfejl. Det dækker indboforsikringen ikke – med mindre du har en decideret elektronikdækning.
– Indboforsikringen dækker ikke!

Der kommer støv, sand eller savsmuld i mobilen
Indboforsikringen dækker ikke, hvis telefonen går død på grund af støv, sand eller savsmuld. Den kan dog være dækket, hvis du har en elektronikdækning.
– Indboforsikringen dækker ikke!

Telefonen kortslutter
Hvis telefonen kortslutter på grund af overspænding under opladning, dækker indboforsikringen.
– Indboforsikringen dækker!

Mobilen går til i en brand
Hvis dit hus eller lejlighed brænder, og din telefon går til i flammerne, så dækker indboforsikringen.
– Indboforsikringen dækker!

Telefonen er med i et trafikuheld
Hvis din telefon går i stykker, fordi du bliver kørt ned eller vælter på cyklen, så dækker indboforsikringen. Det gælder også, selvom du har brudt loven og cyklet med telefonen i hånden.
– Indboforsikringen dækker!

 

NB!
Denne guide er udelukkende vejledende. Der kan være forskel i dækningen fra selskab til selskab. Hos nogle selskaber er ’pludselig skade’ og ’elektronikdækning’ en del af indboforsikringen. Hos andre er det et tilvalg, du skal betale ekstra for.

Kilde: Forsikringsoplysningen