Skip to main content

Spar 20 procent med dette enkle trick

Du sparer i snit 20 procent på din indboforsikring, hvis du vælger en selvrisiko på 3.000 kroner frem for en på 0 kroner. Det viser et pristjek, Findforsikring.dk har foretaget.

“Forsikringsselskaber belønner kunder, der er villige til at tage deres del af risikoen,” siger Kasper Kjems, der er marketing manager i Findforsikring.dk.

“Så hvis din privatøkonomi kan holde til, at du selv erstatter mindre skader, kan du spare en del ved at vælge en højere selvrisiko,” uddyber han.

Du kan spare over 2.600 kroner

Med udgangspunkt i en københavnsk familie med en forsikringssum på 800.000 kroner, undersøgte Findforsikring.dk prisen på en indboforsikring hos 11 forskellige selskaber.

I gennemsnit kunne familien spare 1.067 kroner om året ved at sætte selvrisikoen på 3.000 kroner i stedet for 0 kroner. Men der var store udsving fra selskab til selskab.

Den største besparelse var på hele 41,5 procent, eller hvad der svarer til 2.689 kroner om året.

Hvad er en selvrisiko?

  • Når du tegner en forsikring, skal du vælge en selvrisiko.
  • Selvrisiko er kort fortalt den risiko, du selv er villig til at tage. Det betyder i praksis, at forsikringsselskabet trækker din selvrisiko fra den fulde erstatning:
  • Hvis du fx har en selvrisiko på 1.000 kroner på din indboforsikring og får stålet en cykel til 6.000 kroner. Så udbetaler forsikringsselskabet kun 5.000 kroner.
  • Men selvrisikoen er med til at afgøre prisen på forsikringen. Jo lavere selvrisiko, des dyrere forsikring.