Skip to main content

Danskere: Vores forsikringer er for dyre

Danske familier betaler i gennemsnit 13.589 kroner om året for deres forsikringer ifølge tal fra Danmarks Statistik. Men det er lige i overkanten, mener mange danskere.

41,4 procent af danskerne synes, der forsikringer er dyre eller alt for dyre. Det viser en undersøgelse, Findforsikring.dk har fået foretaget.

“Hvis du synes, dine forsikringer er for dyre, så er der kun én ting at gøre: Du må undersøge, om andre kan gøre det billigere,” siger Kasper Kjems, der er marketing manager hos Findforsikring.dk.

Ni ud af ti forbrugere sparer penge, når de skifter forsikringsselskab efter at have brugt Findforsikring.dk.

Unge kender måske ikke prisen

Hver fjerde i alderen 18 til 29 år ved ikke, hvad de synes om prisen på deres forsikringer. Det tyder på, at de enten ikke ved, hvad de betaler, eller også har de ikke noget at sammenligne med, fordi de er nye forsikringskunder.

“Det er vigtigt, at du jævnligt undersøger priser og dækninger hos andre forsikringsselskaber. Ellers risikerer du at snyde dig selv,” siger Kasper Kjems.

De 30-60-årige er den aldersgruppe, hvor flest synes forsikringer er for dyre. Men det er typisk også dem, der betaler mest, fordi de har et stort forsikringsbehov.

Hvad synes du om prisen på dine forsikringer?

Den er alt for høj 4,4%
Den er for høj 37,0%
Den er passende 47,6%
Den er lav 2,4%
Ved ikke 8,6%

Kilde: Opeepl for Findforsikring.dk