Skip to main content
ung

Beregn din bilforsikring online

Der findes et hav af forskellige muligheder for at beregne prisen på din bilforsikring online. Det kan dog ofte være svært at finde den rette pris, hvis du ikke er klar over, hvilke kriterier der påvirker din bilforsikring. Prisen på en bilforsikring afhænger blandt andet af, hvor du bor, og hvor din bil holder parkeret. Læs med her og få et overblik over, hvordan din bilforsikring beregnes.

Hvilken beregner skal jeg bruge?

Der findes utroligt mange alternativer online til at beregne sin bilforsikring. Faktum er bare, at prisen du får frem ikke altid stemmer overens med virkeligheden. Der kan være individuelle forhold der gør, at en bilforsikring bare er billigere eller dyrere for enkelte personer. Det kan f.eks. være registrering i RKI eller tidligere antal skader.
Skal du vide dig sikker på en pris, er det vigtigt at få et reelt tilbud frem for en cirka pris. Hos Findforsikring.dk anbefaler vi, at du indhenter flere reelle tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, så du kan sammenligne dem og til sidst vælge det bedste tilbud – både på pris og dækning. Beregn en billig bilforsikring her.

Flere faktorer påvirker beregningen af bilforsikringen

Når forsikringsselskabet beregner prisen på din bilforsikring, spiller flere forskellige variable ind. Årgang, mærke og motorstørrelse er noget af det, der virkelig gør en forskel i prisen. Prisen beregnes på baggrund af risici og potentielle udgifter for forsikringsselskabet. Er det en dyr bil, der koster kassen i reparation, så stiger prisen på bilforsikringen. Er du i øvrigt også en ung mand på 25, så stiger prisen på bilforsikringen endnu mere, fordi der statistisk set er højere risiko for, at du kører galt. Alder er derfor typisk også en variable, som forsikringsselskaberne vurderer i beregningen af bilforsikring.
Herudover påvirker bopæl og selvrisiko også forsikringsselskabernes beregning af din bilforsikring. Jo højere selvrisiko du vælger, jo lavere forsikringspræmie beregnes. Og bor du f.eks. i et belastet boligområde, hvor risikoen for at bilen bliver skadet er høj, stiger præmien på din bilforsikring også.