Skip to main content

Boligejere sparer mest

Danskere med eget hus eller ejerlejlighed sparer mest, når de skifter forsikringsselskab. Det viser en undersøgelse fra Findforsikring.dk.

Boligejere sparer i gennemsnit 2.917 kroner om året ved at skifte forsikringsselskab. Det er langt mere end både lejere og andelshavere. Men det overrasker ikke Kasper Kjems, der er marketingchef i servicen Findforsikring.dk, hvor man kan indhente tilbud på sine forsikringer.

Boligejere ligger højt på selskabernes ønskeseddelKasper Kjems, marketingchef i Findforsikring.dk

“Forsikringsselskaberne har nogle ønskekunder, som de vil strække sig længere for at få. Og boligejere ligger altså højt på selskabernes ønskeseddel,” forklarer Kasper Kjems og uddyber:

“Boligejere har ofte et større forsikringsbehov. Udover huset skal måske også have forsikret en eller to biler, børn og måske endda et sommerhus. Og her gælder tommelfingerreglen: Jo flere forsikringer du har, jo større besparelser får du, når du skifter forsikringsselskab.”

Lejere sparer mere end andelshavere

Selvom boligejere sparer mest, så er der også penge at hente for både lejere og andelshavere. Lejere sparer 1.958 kroner i snit, mens andelshavere sparer 1.452 kroner, når de skifter forsikringsselskab.

Desuden får otte ud af ti lejere bedre betingelser i deres nye forsikringsselskab, end de havde i deres tidligere.

“Der kan være store forskelle fra selskab til selskab, så langt de fleste kunder vil få noget ud af at undersøge priser og dækninger hos flere andre forsikringsselskaber og sammenligne med deres nuværende,” siger Kasper Kjems.

Gevinst ved at skifte forsikringsselskab

Boligtype Så mange sparer Besparelse i snit Så mange får bedre betingelser
Eget hus eller ejerlejlighed 90,4% 2.917 kr. 71,3%
Til leje (hus eller lejlighed) 88,3% 1.958 kr. 80,3%
Andelslejlighed 96,9% 1.452 kr. 65,3%

Kilde: Undersøgelse blandt 2.629 danskere, der har brugt Findforsikring.dk i år.