Skip to main content

10 grunde til at vi flygter fra forsikringsselskabet

Hver femte dansker har overvejet at skifte forsikringsselskab sidste år. Det viser en undersøgelse fra analysevirksomheden Loyalty Group. Og når man spørger, hvorfor danskerne søger væk, er der et svar, der går igen: For høje priser!

Halvdelen af dem, der har overvejet at skifte selskab, siger, at det skyldes høje priser. Det overrasker ikke Kasper Kjems, der er marketing manager i Findforsikring.

Mange opnår en økonomisk gevinst ved at skifte selskab, Kasper Kjems, marketing manager

”Medierne har skrevet en del om, hvor meget forsikringsselskaberne tjener, og hvis man samtidig har oplevet præmiestigninger, er det klart, man vil undersøge markedet,” siger han og slår fast:

”Desuden opnår mange en økonomisk gevinst ved at skifte selskab.”

Ni ud af ti sparer penge, når de skifter forsikringsselskab. I gennemsnit 2.393 kroner. Det viser en undersøgelse blandt danskere, der har brugt Findforsikring.dk til at indhente tilbud på deres forsikringer i år.

Få er utilfredse med dækningen

Kun henholdsvis 12,5 og 9 procent siger, at de overvejer at skifte forsikringsselskab på grund af utilfredsstillende sagsbehandling og utilstrækkeligt dækningsomfang.

Det er først, når man får brug for sine forsikringer, at man finder ud af, hvad man reelt betaler for, Mikkel Korntved, senior rådgiver og direktør

“Forsikringer er lavinteresse for de fleste, og noget man bare skal have. Det er først, når man får brug for sine forsikringer, at man finder ud af, hvad man reelt betaler for,” siger Mikkel Korntved, der er senior rådgiver og direktør i Loyalty Group.

“Forsikringsselskaberne bør i højere grad vise kunderne, hvilken værdi det har at have forsikring hos dem frem for et andet forsikringsselskab,” mener Mikkel Korntved.

Men også utilfredse kunder kan få noget ud af at skifte, viser tal fra Findforsikring. Tre ud af fire får nemlig bedre betingelser hos deres nye selskab, end de havde hos deres tidligere.

 

Har du indenfor de sidste 12 måneder overvejet at udskifte dit nuværende primære forsikringsselskab?

Ja 19,6%
Nej 80,4%

Hvad er de væsentligste årsager til, at du har overvejet at skifte forsikringsselskab?

Høje priser/præmier 48,3%
Værdi for pengene 16,7%

Utilfredsstillende sagsbehandling

Høj selvrisiko

12,5%

10,3%

Utilstrækkeligt dækningsomfang 9,0%
Udbud af produkter 4,0%
Manglende fordele ved at samle forsikringer 3,0%

Dårligt omdømme

Manglende mulighed for at samle forsikringer

0,9%

0,9%

Andet 25,5%

Kilde: Loyalty Group blandt 3.313 danskere i 2014. Det har været muligt at vælge flere svar.