Skip to main content

5 gode råd: Sådan forhandler du dig til billigere forsikringer

Det betaler sig at prutte om prisen, når du taler med dit forsikringsselskab. Du kan nemlig spare helt op til 30 procent på dine samlede forsikringer, hvis du indhenter tilbud fra flere selskaberne og samtidig lader dem vide, at de er i konkurrence med hinanden. Det viser en undersøgelse, som Findforsikring.dk har foretaget. For en familie med villa og to biler svarer det til over 8.000 kroner om året.

Og det er ikke så svært, som man skulle tro. Otte ud af ti danskere, der har forhandlet med sit forsikringsselskab, har fået en billigere præmie, bedre betingelser eller begge dele. Alligevel har kun hver tredje dansker forsøgt at forhandle, viser en undersøgelse fra Konkurrence- og forbrugerstyrelsen.

Kom i gang! Det betaler sig

Kasper Kjems ved, hvordan man sikrer sig de bedste og billigste forsikringer. Han er marketing manager i Findforsikring.dk – en gratis service, der hjælper danskerne med at indhente tilbud på deres forsikringer.

“Kast dig ud i det! Vi kan jo se, at det betaler sig,” siger Kasper Kjems og spørger retorisk: “Mon ikke de fleste kan overvinde genertheden for at spare nogle tusinde kroner?”

Men inden du ringer til dit forsikringsselskab, skal du forberede dig. Her er Kasper Kjems bedste råd til, hvordan du forhandler dig til en billigere forsikring:

1. Kend dine behov

Først skal du vide, hvilke forsikringer og dækninger, du har brug for. Hvis du er i tvivl, kan det hjælpe at tale med en forsikringsrådgiver.

2. Indhent flere tilbud

Du skal vide, hvad du betaler hos dit nuværende selskab, og så skal du indhente priser fra mindst tre forskellige forsikringsselskaber. Når selskaberne ved, at de er i konkurrence med andre, vil de som regel tilbyde dig en bedre pris.

3. Saml alle forsikringer ét sted

Hos tøjhandleren kan du få et slips med, når du køber jakkesæt og skjorte. Hos forsikringsselskabet kan du også opnå en rabat, når du køber alle dine forsikringer ét sted.

4. Pris er ikke alt

Fortæl rådgiveren hvor meget, du maksimalt vil betale for dine forsikringer. Hvis ikke de kan tilbyde ’din pris’ kan de sikkert give dig bedre dækninger og betingelser. Og det kan vise sig at være mere værd, hvis uheldet er ude.

5. Vær høflig – men bestemt

I enhver forhandlingssituation kommer du længst, hvis du høfligt hører, hvad modparten siger, men roligt og bestemt argumenterer for, hvorfor du skal have det billigere eller bedre.