Skip to main content

Skal dit barn forsikres mod chikane på nettet?

Chikane og mobning over internettet er et stigende problem. Derfor lancerer forsikringsselskabet AIG nu en forsikring, der dækker situationer, hvor andre har lagt ulovlig krænkende information om dig på nettet. Det skriver Berlingske.

Det Kriminalpræventive Råd vurderer, at omkring 16.000 fik misbrugt deres digitale profiler i 2014. Det er en stigning på 14 procent i forhold til 2013.

Det kan have enormt store konsekvenser for dit familieliv og karriere, Bo Kristensen, Nordic Head of Service Programs fra AIG

“Flere og flere bliver udsat for ubehageligheder, som dels er krænkende og dels kan være ulovligt – og som helt sikkert er ubehageligt at have liggende på nettet. Det kan have enormt store konsekvenser for dit familieliv og karriere, og ikke mindst din sociale identitet mange år frem i tiden,” siger Bo Kristensen, Nordic Head of Service Programs fra AIG, til Berlingske.

Sådan dækker en forsikring mod netchikane

Forsikringen dækker i situationer, hvor andre har lagt ulovlig krænkende information om dig eller et familiemedlem på internettet.

Når det sker vil forsikringsselskabet forsøge at fjerne eller flyttet den krænkende information, så den ikke spreder sig yderligere på nettet.

Derudover dækker forsikringen også identitetstyveri samt psykologhjælp, juridiske omkostninger og tabt arbejdsfortjeneste.