Skip to main content

Forældre skal selv forsikre deres skolebørn

Skolen dækker ikke, hvis dit barn kommer til skade på legepladsen eller i skolegården. Forældre skal selv sørge for, at deres børn er dækket af en ulykkesforsikring, hvis de kommer galt afsted i skolen eller daginstitutionen. Derfor er det en god ide at få styr på ulykkesforsikringen, inden børnene starter i skole næste uge, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.

“Det er oplagt at bruge skolestarten til at undersøge, om alt er, som det skal være. Så er du en af de forældre, der er i tvivl, om dit barn er forsikret, så tjek dine forsikringspapirer, eller ring til dit forsikringsselskab,” siger Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent i Forsikringsoplysningen.

Børn skal have deres egen ulykkesforsikring

Siden 2012 har kommunerne ikke måttet forsikre børnene i deres skoler og daginstitutioner. Ifølge Forsikringsoplysningen, tror mange forældre, at indbo- eller familieforsikringen dækker, hvis deres børn kommer til skade. Det betyder, at mange børn bliver sendt i skole uden en ulykkesforsikring.

Her kan du læse, hvordan du får en god og billig ulykkesforsikring til dig og dine børn.

Indboforsikringen dækker ikke, hvis barnet selv kommer til skade. Den dækker kun familiens indbo, og hvis barnet er skyld i, at andre kommer til skade, eller de ødelægger andres ting,” slår Anja Lintrup Sørensen fast og opfordrer forældre til at forsikre deres skolebørn.