Skip to main content

Fodbold er farligere end cykel og ski

Flere børn kommer til skade, når de spiller fodbold, end når de cykler eller står på ski. Men de fleste skader sker dog, fordi barnet falder eller snubler.

Fald er den hyppigste årsag, når forældre ringer til Topdanmark og anmelder skader på deres børn — hvad enten barnet er 6 eller 17 år.

Småskrammer er en del af at være barn, og langt de fleste kan klares med et plaster og et pust. Men nogle skrammer er så alvorlige, at de kræver en tur på skadestuen og en anmeldelse til forsikringsselskabet.

“Heldigvis er de fleste skader ret banale og barnet kommer sig helt. Men vi oplever desværre også børn, som får alvorlige skader, der giver mén resten af livet,” siger Helle Dahl, der er skadechef i Topdanmark.

En kontant erstatning kan være et plaster på såret, hvis barnet eksempelvis har mistet noget af sin førlighed, Helle Dahl, skadechef i Topdanmark

Topdanmark vurderer, at kun halvdelen af alle danske børn i skolealderen har en privat ulykkesforsikring. Forældrene skal selv sørge for, at barnet har en privat ulykkesforsikring, der giver erstatning for varigt mén, hvis barnet kommer til skade.

“Det er barske realiteter, vi taler om, men det går ud på at forsikre det dyrebareste, vi har — vores børn. En kontant erstatning kan være et plaster på såret, hvis barnet eksempelvis har mistet noget af sin førlighed eller måske skal have erstattet blivende tænder med en protese,” siger Helle Dahl.

 

Top 5: Sådan kommer børn oftest til skade
1. Fald
2. Snubler
3. Fodbold
4. Ski
5. cykel

Her kan du læse, hvordan ulykkesforsikringer dækker