Skip to main content
Spar penge: Indhent 3 tilbud på din forsikring her
studerende

Undgå at komme i klemme med bilforsikringen

Forsikringsbranchen kan hurtigt blive et virvar, og den kan være svær at hitte ud af for selv den bedste jæger. Der er nemlig flere ting du skal være opmærksom på, selvom du tror, at du er dækket korrekt.

Hold øje med din dækning

Når du har en bil, så skal du have en ansvarsforsikring. Det er lovpligtigt. Ansvarsforsikringen hjælper dig, hvis du kommer til at påføre andre eller andres genstande skader med din bil. Men udover ansvarsforsikringen, så har du også mulighed for at købe en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen dækker stort set alle tænkelige skader på din bil. Den dækker ved tyveri. Den dækker, hvis du selv kommer til at ødelægge den, og den dækker også, hvis andre ødelægger din bil. Den er dækket, når den holder stille, eller når du kører fra a til b.

Med de to forsikringer skulle man altså tro, at man var totalt dækket ind. Men faktisk viser det sig, at du alligevel kan komme i klemme i bilforsikringen. Det gælder i forhold til sondringen mellem tyveri og bortkommen.

Forsikringsselskaberne dækker ikke altid

Den typiske kaskoforsikring dækker tyveri. Men hvis du har mistet din bil uden, at den er stjålet, så vil forsikringsselskabet kategorisere det som bortkomst, og det er ikke det samme som tyveri, hvorfor forsikringen ikke vil dække. Bliver din bil stjålet, og du har gjort alt for at forhindre det, så skal forsikringsselskabet nok træde til. Men bortkommer din bil, så kan du få alvorlige problemer. Derfor er det meget vigtigt, at du tænker dig om, inden du overlader din bil til andre. Låner du din bil ud, og den derefter forsvinder, ja så er den ikke stjålet – men bortkommen. Det gælder eksempelvis også, hvis du indleverer din bil på værkstedet, og den derefter forsvinder. Så vurderer forsikringsselskabet også, at den er bortkommet og ikke stjålet, fordi du har afleveret den velvilligt. Derfor råder vi dig til at vente med at betale for reparationer etc. til du har fået bilen retur, ligesom du ikke bør låne din bil ud til andre. Det er desværre ikke muligt at forsikre dig som privatkunde mod bortkomne biler.

Klik her og læs mere om billig bilforsikring

Bedømmelsesoversigt

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget godt0%
Gennemsnitlig0%
Mindre godt0%
Dårligt0%

Gennemgå denne artikel nedenfor

Artikel anmeldelser

There are no reviews yet. Be the first one to write one.