Skip to main content
bilforsikring

Bilforsikring og leasing – Få en bilforsikring her

Når du leaser en bil, skal den have en bilforsikring på samme måde, som enhver anden bil. Det er dog vigtigt, at den altid er kaskoforsikret, da leasingselskaberne ikke ønsker at sikre investeringen i bilen. Læs mere om bilforsikring og leasing her.


Når du indgår en aftale om privatleasing af en bil, har du pligt til at sørge for, at bilen både er ansvars- og kaskoforsikret. Ofte koster det hverken mere eller mindre i forsikringspræmie, når bilen er leaset i forhold til en selvejet. Tjek dog altid dette inden, du tegner forsikring, da nogle selskaber alligevel tager mere i præmie for en leaset bil.

Læs mere om billig bilforsikring her.

Hvordan dækkes der, når leasingbilen afleveres?

Når leasingkontrakten udløber, skal bilen afleveres. Leasingselskabet udbedrer forventet slitage for egen regning, men andre udgifter til reparationer, skal du selv betale – hvis ikke du har anmeldt dem til forsikringen i god tid inden tilbageleveringen. 

Bilforsikringen dækker dermed kun udgifter til en enkelt reparation – dog ikke slitage. Skader skal stamme fra samme uheld, hvis de skal dækkes som en skade. Derfor vil en skade på venstre dør og en skade på højre dør blive betragtet som to skader og erstattes derefter. Du vil derfor skulle betale selvrisiko to gange i forbindelse med reparationen.

Hvordan er jeg dækket, hvis bilen totalskades?

Når en leaset bil totalskades, udbetales der erstatning til bilens ejer, dvs. leasingselskabet. Umiddelbart får du derfor, som leasingkunde, ikke penge af forsikringsselskabet. Det er op til leasingselskabet selv, om de vælger at betale en del af udbetalingen på bilen til kunden. Det er derfor vigtigt, du læser din leasingkontrakt igennem, da de enkelte leasingselskabers fremgangsmåde kan variere.
Sådan får du en bilforsikring til en leaset bil

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi, at du indhenter tilbud fra flere forsikringsselskaber og samler dine forsikringer hos ét selskab – på den måde har du mulighed for at opnå store besparelser.
Vær også opmærksom på, at som alle de øvrige dækninger kan omfanget variere fra selskab til selskab. Der er forskellige betingelser for forsikringen, så husk at læse dine betingelser godt hos det forsikringsselskab, du vælger.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *